2010-09-06 14:08:08• hírek • Szatmár.ro

Leánder és Lenszirom szombat délután

Az évad első előadására kerül sor a Harag György Társulatnál 2010. szeptember 11.-én 15 órától. A Leánder és Lenszirom című mesejáték, Keresztes Attila rendezésében zenével, dallal, mókával vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

Leánder, a kobold rútságával anyja bűnéért fizet, aki töndérként emberbe szeretett, s így maga is emberré vált. A gyáva éss pipogya Bölömbér király immár több mint 16 éve Leánder erdejében tévelyeg, bűntetéssül azért, amiért lenyilzta a kobold macskáját. Leánder azzal a feltétellel engedi szabadon az uralkodót, ha az nekiígéri azt, ami még a királynak sincs. Bölömbér boldogan bele is megy a remeknek tűnő alkuba, nem is sejtvén, hogy épp eltévedése után megszületett lánya kezét ígérte a koboldnak. Hazatérve palotájába  ámulva találkozik a gyönyörű és mindeddig halottnak hitt apját gyászoló Lenszirom királykisasszonnyal, akinek épp 16. születésnapját és eljegyzését ünneplik. Bölömbér, hogy megmentse lányát, kalitba záratja azt, éjjel-nappal őrizteti horkolábjaival, ám minden hiába: Leánder megszökteti a lányt, ám ahelyett, hogy macskájává tenné, beleszeret.

Meséhez méltóan kalandok, varázslat és természetesen erőpróbák sora követi egymást, ám végül minden jóra fordul. Az átok megtörik, Leánder és Lenszirom egymásratalál, szerelmük beteljesül, mint ahogy mindvégig hű szolgáik, Bogyó és Csibecsőr szerelme is.

A múlt évad végén nagy sikerrel játszott produkció szabadelőadásban kerül színre szombaton délután 3 órától. Az előadásra jegyek válthatók a színház jegypénztáránál.


Leánder és Lenszirom - jelenet az előadásból
Leánder és Lenszirom - jelenet az előadásból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: